Opetus- ja kulttuuriministeriö on valinnut Ahveniston maauimalan Hämeenlinnassa Vuoden Liikuntapaikaksi 2017. Mauri Peltovuori opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntayksiköstä sekä kansanedustaja Timo Heinonen julkistivat palkinnon torstaina 16.3.2017 SGGF-messuilla. Palkinto toimii tunnustuksena kohteiden rakennuttajille, suunnittelijoille ja toiminnan ylläpitäjille. 

TG Klubben Oy:n tytäryhtiö TG Ahvenisto Oy vastaa Ahveniston maauimalan liiketoiminnasta. 

ahveniston maauimala on vuoden liikuntapaikka 2017

Ahveniston maauimala on 13. Vuoden Liikuntapaikka -tunnustuksen saanut kohde. Saman tunnustuksen ovat saaneet mm. Kontiolahden ampumahiihtokeskus sekä Tampereen uintikeskus. Vuosittainen tunnustus jaetaan kohteelle, joka on valmistunut tai peruskorjattu edeltäneen parin vuoden aikana. Vuoden Liikuntapaikka -palkinnolla halutaan nostaa esille erikoisosaamista vaativan liikuntapaikkarakentamisen merkitystä, arvoa ja tietoisuutta. 

– Vuoden Liikuntapaikalla on erityispiirteitä, jotka liittyvät Suomen 100-vuotisjuhlavuoden identiteettiin.  Ahveniston maauimala on osa kulttuurihistoriallista perintöämme, sillä se on rakennettu vuoden 1952 olympialaisia varten. Jo rakennusaikanaan sen kuvattiin olevan koko kaupunkia kehittävä ja kaikille tarkoitettu, luonnonläheinen paikka. Rakennukset muodostavat kansainvälisestikin arvioituna hyvin säilyneen olympiarakennuskokonaisuuden, kaiken lisäksi kaikki vähillä verovaroilla pystytetyt rakennukset ovat edelleen käytössä, kuvaa ylitarkastaja Mauri Peltovuori opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

 

Suuri kiitos tunnustuksesta kuuluu Ahveniston suojeluyhdistyksen peräänantamattomalle työlle sekä Hämeenlinnan kaupungille. Tutustu Ahveniston Toimintapuiston sivuihin ja palveluihin: www.ahvenisto.fi